lu.se

Grundutbildning i kemi

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Ny som student

Här finner du praktisk information till dig som blivit antagen som student vid kemiska institutionen på naturvetenskapliga fakulteten. Du finner till exempel det du behöver veta om introduktionsmöte, registrering, schema samt kurslitteratur.

Antagen, vad ska du göra nu?

Är du antagen till en utbildning vid kemiska institutionen? Stort grattis! Innan studierna börjar kan det vara bra att göra följande:

1. Ansök om studiemedel på CSN.se
2. Ställ dig i bostadskö hos AF bostäder och leta samtidigt bostad på annat sätt
3. Aktivera ditt Studentkonto och lär känna Studentportalen
4. Se över ditt schema och köp eller låna kurslitteratur
5. Gå på introduktionsmötet (kallelse skickas ut via e-post någon vecka innan terminsstart)
6. Skaffa ett passerkort och lånekort
7. Ta del av kårens välkomstaktiviteter och lär dig hitta i Lund

Mer information finns längre ner på sidan.

Introduktionsmöte och registrering

Det är obligatoriskt att du går på introduktionsmötet (uppropet) om du har blivit antagen och tackat ja till en utbildning. Närvaro är ett krav för att du ska få behålla din plats på kursen/programmet. Om du får förhinder och inte kan komma måste du meddela detta i förväg. Registrering sker i samband med introduktionsmötet. Du måste vara registrerad för att ha rätt till studiestöd från CSN.

Se datum och tid för introduktionsmöte

Schema och kurslitteratur

Scheman och information om vilken kurslitteratur du behöver finner du under respektive kurs webbsida. Där hittar du även mer information om kursen. Om du är antagen till Naturvetenskapliga kandidatprogrammet, ingång Kemi eller Kemi/molekylärbiologi, är din första kurs KEMA20 Allmän kemi 15 hp. Under terminens andra hälft går du KEMA03 Biokemi – grundkurs 7,5 hp och KEMA01 Organisk kemi – grundkurs 7,5 hp som läses parallellt.

Länk till kurshemsidan för KEMA20 Allmän kemi

Länk till kurshemsidan för KEMA03 Biokemi - grundkurs

Länk till kurshemsidan för KEMA01 Organisk kemi - grundkurs

Lista med länkar till de olika kurserna på grundnivå

Studentkonto och studentportalen

Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett IT-konto. Studentkontot är till för att förenkla för dig som student, och att du bara ska behöva en inloggning till e-post, Studentportalen, fillager, LU-kort, de allmänna datasalarna och bibliotekets nättjänster. Studentkontot skapas när du blir antagen vid Lunds universitet. Detta sker några dagar efter att du fått det andra antagningsbeskedet. När kontot är skapat får du ett mejl om hur du gör för att aktivera studentkontot. Mejlet skickas till den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet.

När du har aktiverat ditt studentkonto kan du logga in på studentportalen där du bland annat se dina kurser, anmäla dig till tentor och skriva ut studieintyg.

Läs mer om studentkontot och studentportalen

Passerkort och Lånekort (LU-kortet)

Du som är student kan få ett personligt passerkort. Kortet kommer bland annat att fungera som ID-kort inom universitetet och passerkort till alla lokaler du behöver tillgång till under utbildningen. Kortet fungerar även som lånekort på Lunds universitets alla bibliotek.

Skaffa LU-kort

Kåren hälsar dig välkommen

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten är du välkommen att tillhöra Lunds naturvetarkår (LUNA). Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.

Läs mer om Lunds naturvetarkår och aktiviteter för dig som är ny student

Mer information om att vara ny som student

Du hittar information om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet via länken nedan.

Läs mer om att vara ny student vid Lunds universitet

Sidansvarig: