Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Organisation

Grundutbildningen är en del av kemiska institutionen som i sin tur är en del av Kemicentrum.

Kemicentrum

Kemicentrum är en av skandinaviens största centrum för forskning och utbildning inom kemi. Kemicentrum omfattar alla kemiämnen inom den naturvetenskapliga fakulteten (NF) och inom Lunds tekniska högskola (LTH), som är en del av Lunds universitet. Kemicentrum är beläget i det norra universitetsområdet i Lund, ca 8 minuter med buss från centrum.

Kemicentrum består av två institutioner:

Grundutbildningen i kemi är en del av kemiska institutionen.

Läs mer om Kemicentrum på kc.lu.se

Kemiska institutionen

Kemiska institutionen är organiserad i fyra forskningsenheter som består av en eller flera forskargrupperingar som antingen tillhör naturvetenskapliga fakulteten eller LTH. Här är de forskningsenheter/grupperingar som tillhör grundutbildningen i kemi. Dessa består i sin tur oftast av flera olika forskargrupper och forskningsprojekt.

Läs mer om kemiska institutionen på kilu.lu.se