Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlandsstudier

Ta möjligheten att uppleva en annan kultur, knyta internationella kontakter och få erfarenheter som ger dig ytterligare fördelar i ditt framtida arbetsliv genom att åka på utbytesstudier under din tid vid kemiska institutionen!

Att uppleva ett annat land på nära håll är inte bara positivt för din framtida karriär, utan också mycket utvecklande för dig som person med många nya upplevelser, intryck, och människor man möter. 

Föremål med temat resor. Foto.

Lunds Universitet har avtal med över 500 universitet över hela världen och det finns många olika möjligheter för dig att spendera delar av dina studier utomlands, till exempel genom ett utbyte med ett annat universitet där du läser kurser under en eller två terminer, eller genom att göra hela eller delar av ditt examensarbete utomlands. 

I många fall kan du söka stipendier för dina utlandsstudier, mer information om stipendier hittar du på:

Stipendier lu.se

När du kommer tillbaka behöver du ansöka om att tillgodoräkna dig de kurser du läst utomlands. Mer information om hur du gör finns på:

Naturvetenskapliga fakultetens sida - Tillgodoräkna dina utbytesstudier

Ta del av andras upplevelser

Instagram

Bli inspirerad av möjligheterna till utlandsstudier, ta del av vardagen för Lundastudenter som är utomlands just nu och få information om evenemang och deadlines på Lunds Universitets instagramkonto för utlandsstudier:

Följ Lundastudenter ute i världen på Instagram

Reseberättelser

När man ska bestämma sig för om man vill åka på utlandsstudier kan det vara svårt att välja var man vill läsa, och när det väl är bestämt är det svårt att veta hur man ska förbereda sig. Ta del av reseberättelser från tidigare utbytesstudenter som åkt till världens alla hörn för studier och praktik. Förutom att vara inspirerande och belysa alla möjligheter som finns, ger berättelserna även praktiskt information om boende, kurser och annat som är bra att tänka på inför sin egen resa. Glöm inte att ladda upp din egen reseberättelse när du är tillbaka!

Studera utomlands – Lundastudent-bloggen

Reseberättelser från utbytesstudenter – utlandsstudier.lu.se

Frågor?

Kontakta vår internationella koordinator:

Sophie Manner
sophie [dot] manner [at] chem [dot] lu [dot] se

Extracurricular International Opportunities

På Canvassidan "Extracurricular International Opportunities" hittar du en mängd olika internationella möjligheter.

Aktiviteterna riktar sig till både svenska och internationella studenter vid Lunds universitet och är helt gratis.

Hitta och gå med i sidan här!