Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Är du antagen till en utbildning vid kemiska institutionen? Grattis och välkommen! Som ny student på kemiska institutionen kan det vara bra att känna till följande:

Fyra studenter ståendes på en gångväg utomhus. Foto.

Kom ihåg att tacka ja till din plats

Är du antagen till en utbildning vid kemiska institutionen? Stort grattis! Glöm inte att du måste tacka ja till din plats på antagning.se för att få behålla den.

Om antagningsbesked och svar samt viktiga datum på antagning.se

Vad du behöver göra som nyantagen student

På Lunds universitets centrala webbsidor finns generell information för nyantagna studenter. Där hittar du steg-för-steg-guide inför terminsstarten, praktisk checklista, information om rättigheter och skyldigheter som student med mera.

Lunds universitets centrala sidor för nya studenter

Introduktionsmöte och välkomstbrev

Alla våra kurser startar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. Det är viktigt att du deltar i mötet då studierektor går igenom sådant du behöver känna till som student vid kemiska institutionen.

Ungefär två veckor innan kursstart får du ett välkomstbrev för din kurs via mejl. I brevet finns det bland annat information om när och var introduktionsmötet äger rum, länkar till hur du aktiverar ditt studentkonto, hur du registrerar dig och loggar in i Lunds universitets lärplattform Canvas.

Skulle du inte ha fått ditt välkomstbrev är det bra om du tittar bland skräpposten, tyvärr hamnar våra mejl där ibland. Om du inte har fått ditt välkomstbrev kontaktar du studentexp [at] kemi [dot] lu [dot] se (studentexp[at]kemi[dot]lu[dot]se).

Vi ordnar introduktionsaktiviteter för våra nya programantagna studenter, både på kandidat- och masterprogrammen. Schema för dessa finns i lärplattformen Canvas.

Registrering

Du som student ska själv registrera dig på de kurser du vill läsa via ditt studentkonto.

Logga in på student.ladok.lu.se

På startsidan ser du vilka kurser du är antagen till och hur många dagar det är kvar tills registreringen stänger. Klicka på registrera för att registrera dig på kursen. Information om kursen och vad registreringen innebär visas. Klicka på bekräfta. Nu hamnar kursen under Aktuella kurser och du kan se att du är registrerad på den.

Du hittar mer information om registrering på sidan:
Registrering - lu.se

Reserv

Står du på reservlistan till en kurs eller ett program? Vi kallar reserver i turordning via e-post. Om du har frågor om reservplacering kontaktar du vår studievägledare, studievagledare [at] kemi [dot] lu [dot] se .

Schema och kurslitteratur

Du hittar aktuella scheman och kurslitteratur på kurshemsidorna.

Länk till kursernas hemsidor

Du kan också söka upp kurslitteratur och annat referensmaterial i bibliotekskatalogen LUBcat. Där ser du vilket bibliotek som har vad och vilken hylla det står på. Om alla exemplar är utlånade kan du ställa dig i kö. På Kemicentrums bibliotek finns det alltid en kursbok som referensexemplar, vilket innebär att du kan låna boken över dagen, så länge du befinner dig på Kemicentrum. I LUBcat kan du även se när du ska lämna tillbaka böcker du har lånat.

Länk till LUBcat

Länk till bibliotekets hemsida

Lärplattformen Canvas

Canvas är en webbaserad lärplattform. Du som är antagen till en kurs får tillgång till kursens canvasyta en vecka före kursstart.
På Canvasytan hittar du viktig information under kursens gång, såsom schema, litteraturanvisningar, kontaktinformation, instruktioner, kursmaterial med mera. Du loggar in med ditt studentkonto.

Logga in i Canvas här
Studentguide Canvas – canvas.education.lu.se

KERUB - kemistutbildningens studieråd

KERUB är kemisternas lokala studieråd som ägnar sig åt utbildningsfrågor och studentaktiviteter på institutionsnivå. KERUB har en facebook-sida och vill du ta direkt kontakt med ordföranden kan du maila till kerub-ordf [at] luna [dot] lu [dot] se (kerub-ordf[at]luna[dot]lu[dot]se)

KERUB är en del av LUNA (se nedan)

LUNA, kåren för naturvetarstudenter

Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du LUNA. Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.

LUNA, lundsnaturvetar.se (engelsk webbplats)

Läs mer om LUNAs aktiviteter för nya studenter, lundsnaturvetar.se (engelsk webbplats)

Studentexpeditionen

Om du har frågor kan du alltid kontakta vår studentexpedition:

studentexp [at] kemi [dot] lu [dot] se