Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildningen äger rum på Kemicentrum som är nordens största centrum för utbildning och forskning inom kemi. Här samsas avancerade forskningslabb med moderna lokaler för undervisning, såsom olika typer av välutrustade laborationssalar, datorsalar, grupprum och tysta studierum. Vi har även ett eget bibliotek som kan hjälpa till med allt från beställning av kurslitteratur till publicering av ditt examensarbete.

Flygfoto över Kemicentrum. Foto.

Kemicentrum har fem olika ingångar. Huvudentren, entré E i hus 1 når du från Getingevägen varifrån du kommer om du kör bil. Tar du spårvagn från Lunds centralstation stannar denna på Sölvegatan och regionbuss samt stadsbuss stannar på Getingevägen.

Behöver du hjälp när du kommer fram till Kemicentrum kan du vända dig till Informationsdisken som finns i biblioteket på Kemicentrum.

Hörsalar och seminarierum

Samtliga hörsalar och seminarierum på Kemicentrum är bokningsbara för undervisning. Seminarierum kan användas för grupparbete övrig tid. Observera att mat och dryck inte är tillåtet i hörsalar och seminarierum.

Grupprum

Samtliga grupprum/grupparbetsplatser har eluttag och trådlöst nätverk (eduroam).

  • Hus 1, vån 2, finns studieplatser för grupparbete.
    Ta trappan/hissen upp från korridoren mellan ingång A och E. Vid två av grupparbetsplatserna finns monitorer som man kan koppla sin dator till. Övriga grupparbetsplatser har whiteboardtavlor.
  • Vid ingång C finns 8 grupprum med plats för ca 4-5 personer per rum.
  • Mellan Informationen och Café Ester finns 8 grupprum. Även dessa är för ca 4-5 personer per rum. Grupprum är inte bokningsbara.

Läsplatser

Det finns ca 50 läsplatser för enskilt arbete eller grupparbete i korridoren på vån 2, som nås via trappan/hissen från stora korridoren mellan ingång A och E.

Datorsalar

Kemicentrum har åtta datorsalar för studenter. Datorsalarna är tillgängliga dygnet runt med passerkort. Mer information om datorsalarna på Kemicentrum, utskriftskonton, trådlöst nätverk och driftinformation m.m. hittar du på Datordriftsgruppens hemsida.

Datordriftgruppen - LTH

Kemicentrum Uppehållsrum

På Kemicentrum finns två uppehållsrum för studenter. Med passerkort kommer man in vardagar mellan 07.00 och 22.00. I båda rummen finns mikrovågsugnar, kyl och frys.