Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Engagera dig

Att engagera sig i studentlivet är ett bra sätt att träffa nya människor, skapa kontakter och utvecklas samtidigt som man har roligt!

Fem studenter sittandes vid ett runt bord. Foto.

Det finns många olika sätt att engagera sig. Det kan vara allt från att ställa upp som anteckningsstöd till att ta emot internationella studenter eller fungera som ambassadör för ditt ämne och kanske besöka din gamla gymnasieskola. Nedan finns några exempel och du kan också läsa mer på universitetets centrala sidor.

SI - mentorsverksamhet

Är du intresserad av pedagogik och ledarskap, tycker det är kul att arbeta tillsammans i grupp och dela med dig av din kunskap, och vill lära dig att få elever/studenter engagerade och motiverade.

Då kanske du vill jobba som SI-ledare? 

Läs mer om SI-verksamheten på naturvetenskapliga fakultetens hemsida

Studentambassadör

Har du studerat minst en termin och vill inspirera andra till att börja läsa en naturvetenskaplig utbildning på Lunds universitet? Då kan du ansöka om att bli studentambassadör!

Läs mer om hur du blir studentambassadör på naturvetenskapliga fakultetens hemsida

Hemvändare

Vill du återvända till din gymnasieskola och berätta om hur det är att läsa naturvetenskap vid Lunds universitet? Ansök om att bli hemvändare!

Läs mer om hur du blir hemvändare på naturvetenskapliga fakultetens hemsida

Mentor eller anteckningsstöd

Du som har studerat ett par terminer – varför inte hjälpa en student med funktionsnedsättning, genom att vara mentor? Du kan även arbeta som anteckningsstöd och dela dina anteckningar med studenter som har beslut om pedagogiskt stöd.

Läs mer om att vara mentor/anteckningsstöd på lu.se

Studierådet KERUB

KERUB (KEmisternas Råd för UtbildningsBevakning) är ett studieråd under Lunds Naturvetarkår (LUNA). Som studieråd arbetar KERUB främst med utbildningsbevakning för den naturvetenskapliga fakulteten och för utbildningen på kemicentrum.

Läs mer om KERUB

Lunds Naturvetarkår - LUNA

Engagera dig i Lunds Naturvetarkår.

Läs mer om LUNA

Engagera dig - Studentliv

Vill du veta mer om:

  • Nationer
  • Kårer
  • Studentföreningar
  • Sport, motion och idrott
  • Internationell fadder
  • Lundakarnevalen

Eller kanske följa bloggen om hur det är att vara student i Lund

Gå in på Lunds universitets centrala sida Studentliv - engagera dig!