Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram i kemi/molekylärbiologi

Program 180 högskolepoäng - 3 år - kandidatexamen

Vill du arbeta i gränslandet mellan kemi och molekylärbiologi, till exempel inom life science? Då kan det här programmet vara något för dig.

Dekorativ bild på DNA-sträng.

Det naturvetenskapliga kandidatprogrammet i kemi/molekylärbiologi omfattar 180 högskolepoäng (hp), vilket motsvarar tre års heltidsstudier där man studerar liv och livsprocesser på det molekylära planet, på DNA- och proteinnivå. Du läser kemi för att förstå hur ämnen är uppbyggda och reagerar med varandra, tillsammans med biologi för att förstå hur dessa processer formar allt liv. Praktiska övningar som laborationer och experiment får stort utrymme och du undervisas av lärare som också är forskare, vilket innebär att du ofta får ta del av aktuella forskningsprojekt.

Gränslandet mellan biologi och kemi är hur livet fungerar på atom nivå och det är här många av morgondagens biomedicinska och biotekniska upptäckter finns.

Läs mer om vad programmet innehåller, lyssna på våra studenter och kolla behörighetskrav med mera på Lunds universitets centrala sidor:

Kandidatprogram i kemi/molekylärbiologi på lu.se

Rekommenderad studiegång för examen i kemi

Rekommenderad studiegång för examen i molekylärbiologi

Frågor?

Kontakta vår studievägledare:

Lovisa Andersson
studievagledare [at] kemi [dot] lu [dot] se