Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram i kemi

Program 180 högskolepoäng - 3 år - kandidatexamen

Vill du ta fram nya läkemedel i kampen mot sjukdomar? Eller utveckla förnybara energikällor och miljövänliga tillverkningsmetoder? Kemister jobbar med att hitta lösningar på framtida utmaningar inom områden som medicin, hälsa och miljö.

Dekorativ bild av periodiska systemet.

 

Det naturvetenskapliga kandidatprogrammet i kemi omfattar 180 högskolepoäng (hp), vilket motsvarar tre års heltidsstudier och ger en bred och grundläggande kunskap inom de olika områdena av kemi. Under utbildningen får du kunskap om hur olika ämnen är uppbyggda samt hur och varför de reagerar med varandra i kurser som fokuserar på allt från fysikalisk kemi till analytisk kemi och biokemi. Praktiska övningar som laborationer och experiment får stort utrymme och du undervisas av lärare som också är forskare, vilket innebär att du ofta får ta del av aktuella forskningsprojekt.

Vi står idag inför en livsviktig anpassning av vår material- och energianvändning för att skapa ett mer hållbart samhälle. I detta arbete krävs kemister med en stor dos nytänkande och kreativitet. Kemister behövs även för att lösa medicinska problem på molekylär nivå så vi kan bekämpa framtida sjukdomar och virus.

Läs mer om vad programmet innehåller, lyssna på våra studenter och kolla behörighetskrav med mera på Lunds universitets centrala sidor:

Kandidatprogram i kemi på lu.se

Rekommenderad studiegång

Frågor?

Kontakta vår studievägledare:

Lovisa Andersson
studievagledare [at] kemi [dot] lu [dot] se