Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng - 3 år - kandidatexamen

Inom det naturvetenskapliga kandidatprogrammet kan du läsa kemi med två olika ingångar: kemi eller kemi/molekylärbiologi.

Båda ingångarna är utbildningar för dig som vill tänka och arbeta molekylärt, experimentellt och problemlösande. Välj en utbildning som intresserar dig, tänk på att engagemang ofta är viktigt för att lyckas.

Tre studenter vid ett dragskåp. Foto.

Ett naturvetenskapligt kandidatprogram innebär 3 års heltidsstudier och leder fram till en kandidatexamen. Du läser ett basblock med obligatoriska kurser som ger en bred grund inom kemi, tillsammans med några valbara kurser som ger dig möjlighet att rikta in dig på det du är mest intresserad av. Utbildningen avslutas med ett examensarbete, ett självständigt forskningsprojekt, som du utför i en forskargrupp eller vid ett företag eller en myndighet.

Antagning och programinformation

Under hemsidan för varje programingång hittar du specifik information och länkar gällande behörighet och antagning, samt annan nyttig information som rekommenderad studiegång och examenskrav. 

Frågor?

Kontakta vår studievägledare:

Lovisa Andersson
studievagledare [at] kemi [dot] lu [dot] se