Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram

Program 120 högskolepoäng - 2 år - Mastersexamen

För dig med en kandidatexamen i kemi finns möjlighet att läsa ett masterprogram i kemi på 120 högskolepoäng (hp), vilket motsvarar två års heltidsstudier.

Du kan välja mellan ett stort antal avancerade kurser, som alla ger en starkt forskningsanknuten utbildning och en god grund inför antingen vidare studier på forskarnivå eller arbete inom industrin och näringslivet. Examensarbetet på 60, 45 eller 30 hp har du möjlighet att göra på en forskningsavdelning eller ute i industrin och kan ge många bra erfarenheter och kontakter inför framtida karriär. 

Student i laboratorium. Foto.

Olika inriktningar

Du kan välja mellan tre olika inriktningar på masterprogrammet i kemi:

Varje inriktning låter dig specialisera dig på det område just du är intresserad av med kurser som går på djupet kring detaljer och mekanismer inom de olika fälten. Läs mer om programinnehåll, behörighet och antagning, rekommenderad studiegång och examenskrav på respektive inriktnings hemsida.

Frågor?

Kontakta vår studievägledare:

Lovisa Andersson
studievagledare [at] kemi [dot] lu [dot] se